120 jaar NVM-viering: 23 januari 2019 werd een dag om niet meer te vergeten !

Het was de dag ná de enorme recordfile – 2200 km! – in Nederland. De Rijtuigenloods in Amersfoort maakte zich op voor de viering van 120 jaar NVM. 23 januari 2019 werd een dag om niet meer te vergeten.

Met de sneeuw nog in de bermstroken en het kwik rond het vriespunt reisden makelaars en taxateurs uit heel Nederland naar Amersfoort. Een kleine duizend NVM-leden in een afgeladen volle plenaire zaal, tussen historische treinen en futuristische lasershows. Zo voltrok zich het inhoudelijke programma “120 jaar NVM”.

Voorzitter Ger Jaarsma speechte over het verleden, heden en de toekomst. Zijn conclusie was helder: Wrijving is van alle tijden. Simpelweg omdat innovatie gepaard gaat met oncomfortabele nieuwigheden. Dat was in de twintigste eeuw zo en dat is anno nu niet anders. “Wie verandert, die begeeft zich soms op paden die nog niemand eerder heeft verkend. Natuurlijk ontstaat er dan af en toe reuring en rumoer. Dat was in de tijd van onze founding fathers niet anders. Maar uiteindelijk zijn precies die onverharde wegen de route die NVM zó ontzettend veel ontwikkeling en vooruitgang hebben opgeleverd. En dat zal de aankomende 120 jaar niet anders zijn”, zo sprak hij.

Onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan was de sfeer ontspannen en raasde het 120-jaar-NVM-programma in hoog tempo van onderwerp naar onderwerp. Maar er was ook ruimte voor entertainment en een quiz waarbij onze medewerkster Daniëlle in de finale terecht kwam. Peter Heerschop deed voor een allerlaatste keer zijn befaamde column Lieve Marianne in een NVM-variant: Lieve NVM. Met een vette knipoog zette hij NVM op z’n plek, om uiteindelijk met een rake quote te eindigen: “Iedereen is een professional, iedereen is kwalitatief hoogstaand, zo lees je overal op websites en social media. Maar in deze zaal zitten vooral liefhebbers”, zo wees hij naar de NVM-makelaars en –taxateurs. “Mensen die in hoogtij en mindere dagen samen een vereniging vormen, die terugkijken op 120 jaar NVM en met hun passie en betrokkenheid zorgen voor de volgende 120 jaar.

Op naar de volgende 120 jaar!


Mevr. Wiene Buschman
8

Een zeer prettige samenwerking. Zowel bij aankoop van een huis als verkoop van ons eigen huis. Goed bereikbaar en denkt mee met de diverse mogelijkheden.

Kuiten
8

Zeer prettig en vertrouwd contact.

A. van Loon
8

Tot op dit moment erg tevreden. Een goed begin van het vervolgtraject.

Lees meer
Terug
Recent bekeken