Waarom een goede taxatie van uw woning belangrijk is

Bij het kopen van onroerend goed zijn veel partijen in het spel. Op de eerste plaats natuurlijk de koper en de verkoper. Maar ook de bank, de belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. In geval van een echtscheiding kan een taxatie tevens van belang zijn. Allemaal willen ze weten wat de waarde is.

Bij een goede taxatie wordt de waarde van een woning of bedrijfspand niet zomaar geschat, maar wordt er een zorgvuldige afweging gemaakt van alle omgevingsfactoren en eigenschappen van het object die van invloed zijn op de waarde. Op basis van deze waarde en uw inkomen zal de hypotheekverstrekker bepalen hoeveel hypotheek u krijgt.  

Een hypotheekverstrekker wil graag dat de taxatie betrouwbaar is.Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde. Bij echtscheiding willen de partners weten wat de overwaarde van de woning is. Om iedereen tevreden te stellen, is een onafhankelijk advies noodzakelijk voor derden. Kanters Garantiemakelaars maakt taxatierapporten die aan alle eisen voldoen : objectief en volledig aansluitend bij de geldende marktsituatie. Voor elk woonhuis of bedrijfsobject.

Een hypotheekverstrekker kan vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit gebeurt door een onafhankelijk validatie-instituut en wordt door ons kantoor voor u geregeld. 

Laat een taxatie daarom door Kanters Garantiemakelaars uitvoeren. Wij zijn voor taxaties gecertificeerd en werken onafhankelijk. 


 

Anoniem
7

Vanuit het Buitenland is alles goed te volgen. Met name de fotosessie ziet er goed uit. Dit moet een goede indruk geven aan een eventueel geïnteresseerde.

Anoniem
8

Altijd even vriendelijk te woord gestaan. Heel goede begeleiding tijdens verkoopproces. Ik heb er heel goede gevoelens aan over gehouden.

Lees meer
Terug
Recent bekeken