Staat je woning te koop ? Vraag tijdig het energielabel aan.

Sinds 2015 is het verplicht om bij de eigendomsoverdracht in het bezit te zijn van een definitief energielabel. Elke woning heeft van de overheid een voorlopig energielabel ontvangen. Bent u nieuwsgierig welk voorlopig energielabel uw woning heeft, check het op de site 'zoekuwenergielabel.nl'. Het voorlopige energielabel is niet voldoende. Deze moet worden omgezet naar een definitief energielabel. Maar hoe doet u dat?

Het aanvragen van een definitief energielabel gebeurt online. Neem onderstaande stappen in acht.

  1. Log in met je DigiD op de site 'energielabelvoorwoningen.nl'. 
  2. Controleer de gevens van je woning en pas deze eventueel aan. Stel dat u bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen heeft aangebracht dan kunt u dat extra melden.
  3. Voeg bewijsstukken hiervan toe aan uw online dossier.
  4. Verstuur je gegevens.
  5. Houd je mailbox in de gaten om het energielabel te bekijken. De registratie hiervan is automatisch gegaan. 

Maar wat als u geen definitief energielabel heeft aangevraagd? 

Als er bij de overdracht van de woning geen definitief label aanwezig is, loop je kans op een boete. Deze boete bedraagt € 450,- Vraag het energielabel dus op tijd aan! 

 

Anoniem
7

Vanuit het Buitenland is alles goed te volgen. Met name de fotosessie ziet er goed uit. Dit moet een goede indruk geven aan een eventueel geïnteresseerde.

Anoniem
8

Altijd even vriendelijk te woord gestaan. Heel goede begeleiding tijdens verkoopproces. Ik heb er heel goede gevoelens aan over gehouden.

Lees meer
Terug
Recent bekeken